sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Ei vieläkään Ellen Svinhufvudin kakkua...



Vaali-iltaisin, jos koska, on ikävä töihin. Kotoisissa vaalivalvojaisissa on toki puolensa. Kuten iltapala. Meillä syödään täytettyjä leipätikkuja ja valkosipulidippiä.

Täytetyt leipätikut 


ruisvuokaleipää
emmentaljuustoa

savukinkkukuutioita
sipulirouhetta
kuivattua ruohosipulia
ketsuppia
sinappia

tomaatteja
mozzarella-juustoa
sweet chili -kastiketta
pizzamaustetta 


Valkosipulidippi

turkkilaista jogurttia
valkosipulimurskaa
kuivattua ruohosipulia

Sekoita dippiaineet maustumaan.

Kuumenna savukuutiot pannulla. Lisää sipulirouhe, ruohosipuli, ketsuppi ja sinappi.Anna täytteen maustua hetki miedolla lämmöllä.

Kuutioi tomaatit ja murenna mozzarella. Lisää chilikastike ja reilusti pizzamaustetta.

Täytä puolet leivistä savukinkkujutäytteellä ja puolet mozzarellatäytteellä, laita pohjimmaiseksi ja päällimmäiseksi siivu emmentalia. Paista leivät kuumassa grillissä, anna vetäytyä hetken ja viipaloi tikuiksi.

Tarjoile leipätikut jalallisista laseista ja solmi lautasliina lasin jalkaan.

Ehkä jo kuuden vuoden päästä saan toteutettua suunnitelmani presidentillisistä bileistä. Silloin meillä tarjotaan jotain jokaisen presidentin kunniaksi, muun muassa vorschmackia ja Ellen Svinhufvudin kakkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti