perjantai 10. helmikuuta 2012

Talvi hurmaa

Vanhassa talossa asuessa olemme havainneet käytännössä sen, ettei helppo elämä tuo onnea. Miten yksinkertaista moni asia olikaan vielä viime talvena kerrostalossa. Yksinkertaista, mutta tylsää.
Joidenkin asioiden vaivalloisuus ja epämukavuus itse asiassa lisää onnellisuutta. Jotenkin sitä tuntee elävänsä enemmän.



Kun nurkista vetää, on hienoa tehdä tulet takkaan tai hellaan. Keittiössämme oli ennen vanha peltihella. Haaveilin ensin vanhasta Högfors Sirosta, mutta lapsiperheessä pinnastaan kovasti kuumeneva hella on turhan vaarallinen. Kaakelihella olisi ollut kaunis, muttei olisi kestänyt kovaa lämmittämistä.
Olisin halunnut tavallisen puuhellan ja leivinuunin, mutta molemmille ei ollut tilaa. Lopulta muurari muurasi meille suunnittelemani takkahellan. Se on kaunis, lämmittävä ja sen verran varaava, että tulipesää voi käyttää uunina. Juuri sopiva meille.



On hienoa aloittaa aamut sillä, että sytyttää hellaan tulet. Tulen rätinässä aamukahvi ja sanomalehti lisäävät onnea nekin. Tänään Aurinkoinen oli lukemisessa minua nopeampi.



Pakkaspäivän tunnelmissa keittelimme tänään hernekeittoa. Ja tuuletimme lasten petivaatteita ja leluja.



En ole koskaan ollut talvi-ihminen. Mutta alan oppia. Jaksan talvellakin joka päivä hurmaantua siitä, että saamme asua kuin keskellä Astrid Lindgrenin satujen idylliä. Joskus unelmat toteutuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti