lauantai 28. huhtikuuta 2012

Vauhtiviikko kuvina

Meillä on ollut  vauhdikas viikko! Ihana viikko, yllättävä viikko...

Viikko sitten lauantaina olimme apuna ystävien muuttokuorman purkamisessa. Vauva-apulaisia oli paikalla monta.





Sunnuntaina kylässä oli hyvä ystäväni ja hänen tyttärensä - Apilanutun sydänystävä. Kaikin tavoin aurinkoinen päivä.




Alkuviikolla Aurinkoinen oli yhtä rutinaa ja rätinää. Muutenkin jo niin hyväksi muodostunut rytmi on nyt taas hukassa. Pariin viikkoon, sen jälkeen kun tyttö oppi seisomaan, ei neiti ole suostunut nukahtamaan muualle kuin turvakaukaloon. Pitkään olemme yrittäneet, mutta muu ei vaan onnistu. Sängyssä Aurinkoinen nousee seisomaan ja kiukuttelee, vaikka olisi kuinka väsynyt. Turvakaukaloon tyttö nukahtaa minuutissa tai kahdessa. Onneksi Aurinkoisen saa siirrettyä sänkyyn heti sitten nukahtamisen jälkeen.



Asumme vanhassa omakotitalossa ja pihalla riittää ihmeteltävää. Tulen niin onnelliseksi kukista, joita alkaa kurkkia maasta pihan joka kulmalla. Ensimmäiset sinivuokotkin kukkivat jo! Apilanutun mielestä parasta ovat lätäköt.



Viikon puolivälissä talomme pohjasta löytyi jonkinmoinen vaurio, joten ensi kesän remonttisuunnitelmat menivät uusiksi. Pari päivää meni puhelimessa, pankissa.... Onneksi oli muutakin ihmeteltävää. Jo viime kesältä tuttu kesy sorsapariskunta muutti jälleen puronrantaamme.


Torstaina oli lasten muskarin kevätjuhlat. Ihanaa oli! Kamera kuitenkin unohtui kotiin, joten todisteita juhlivista lapsista ei harmiksemme jäänyt. Olin muuten alle kolmevuotiaiden juhlan ainoa äiti, joka oli esiintymislavalla kahdesti. Ensin Aurinkoisen ja sitten vielä Apilanutun kanssa. Kuva on otettu juuri ennen kuin tämä sotkuinen esiintyjä siistittiin juhlavaatteisiin.


Tänään olemme siivonneet miehen kanssa kahdestaan pihaa. Meillä on yhdistetty parisuhde- ja remonttiviikonloppu. Meille ihan paras tapa ottaa rennosti! Ensimmäinen yövapaamme sitten viime kesän. Lapset ovat mummolassa yökylässä ja viihtyvät hyvin.

Omaa aikaa ei arjessa osaa juuri kaivatakaan. Silti tällaiset harvinaiset hengähdystauot ovat enemmän kuin tarpeen.

Kaiken pihansiivouksen ja remontoinnin jälkeen kävimme kaupassa ja laitoimme hyvää ja helppoa ruokaa.



Alkupalaksi najadi-lohta ja katkarapusalaattia

Vuonankaalia
retiisinviipaleita
valkosipuliöljyssä maustettuja jättikatkarapuja
kokojyväruisleipää
najadi-lohta

Sekoita hienoksi pilkottu vuonankaali, viipaloidut retiisit ja maustetut katkaravut. Kasaa paahdetulle ruisleivälle ja nosta päällimmäiseksi lohiruusuke.



Sitten appelsiinimehulla valeltua ankanrintaa, uunissa paistettuja perunoita ja parsaa.

Ankanrintaa
appelsiinimehua
suolaa

perunoita
valkosipulia
öljyä
yrttejä maun mukaan
emmentaljuustoraastetta
suolaa

parsaa

Laita halkaistut perunat uuniin hyvissä ajoin.

Ruskista ankanrintapalat paistinpannussa, ripottele pinnalle suolaa ja valele jonkin aikaa appelsiinimehulla. Sitten uuniin lihalämpömittarin kanssa. Kun ankan sisälämpötila oli 76 astetta, nostimme linnun vetäytymään hetkeksi ennen tarjoilua.

Keita kuorittuja parsannuppuja suolavessä neljä minuuttia.

Ota perunat uunista, ota pehmeä sisus siististi pois kuorista, sekoita joukkoon öljy, mausteet ja juusto. Paahda grillivastuksen alla, kunnes juusto ruskistuu.


 Aamulla jatkamme taas pihatöitä - ihan kaikessa rauhassa. Illalla odotamme sitten jo malttamattomana lapsia kotiin.

Sitten uusi viikko saa alkaa!





2 kommenttia:

  1. Teillä oli ainakin tarpeeksi monta työnjohtajaa muutossa:) Hauska ryhmäkuva!
    Meillä jännitetään joka kerta kun aletaan vanhaa purkamaan(me edetään huone kerrallaan)mitä ikäviä yllätyksiä tulee.Kop kop,täytyy koputtaa puuta,kun vielä ollaan selvitty vain säikähdyksillä. Toivottavasti teidänkin ongelmanne on selätettävissä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Me selvittiin säikähdyksellä, onneksi! Ja anteeksi, että vastaan vasta nyt, vauhtiviikkoja oli vielä pari lisää. :)

    VastaaPoista