maanantai 2. huhtikuuta 2012

Onnellinen vahinko


On päiviä, jolloin ruoan olisi oltava valmista mieluiten äsken. Samalla tietysti pää kumisee tyhjyyttään ideoista.

Aamulla olin onneksi napannut pakastimesta sulamaan paketillisen karitsan jauhelihaa. Muuten ruoka sävellettiin niistä aineista, joita jääkaapissa sattui olemaan.


Ihan vahingossa syntyi pikaruokaa, joka osoittautui lopulta niin mainioksi, että tätä tehdään toistekin...

Lammaspyörykät ja rosmariinipannuperunat

Paketillinen lampaan jauhelihaa
1 prk kermaviiliä
kourallinen korppujauhoja
2 kananmunaa
runsaasti valkosipulirouhetta
kaksi teelusikallista punaista currytahnaa
suolaa

Sekoitin aineet ja nostelin lusikalla pellille. Kermaviili teki taikinasta niin notkean, ettei pullien pyöritteleminen maksanut vaivaa!

Keitettyjä perunoita
rosmariinia
valkosipulia
yrttisuolaa
vehnänoraita ruukusta
öljyä 

Lammasmöykkysten paistuessa viskasin pannulla öljyä, valkosipulia ja kuusi suurta eilistä keitettyä perunaa ja rutkasti rosmariinia sekä ripauksen yrttisuolaa. Viime hetkellä silppusin joukkoon reilun nipun vehnänoraita.

Ja vielä...
Löysäksi keitettyjä kananmunia
Sweet chili -kastiketta

Perunoiden kanssa tarjoilin aamupalalta ylijääneet löysäksi keitetyt kananmunat. Sen verran hienostelin, että jokainen sai annokseensa makeaa chilikastiketta kananmunakupissa.

Mainittakoon vielä, että meidän perheessä kananmunien keittäminen on taiteenlaji. Jos munat laittaa keitinveteen huoneenlämpöisinä, on viisi ja puoli minuuttia juuri täydellinen keittoaika.

Vasta ruokapöydässä tajusin, että tässähän se on: pääsiäinen arkilautasella! Viikonloppuna sitten samat aineet vähän juhlavammin...



2 kommenttia:

  1. Upea arkikattaus:) Lapset olivat varmasti riemuissaan omista kastikekupeista! Pieni vaiva->iso ilo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Apilanuttu oli ihan innoissaan: "Äiti kato, meillä on kepputtia mukissa!" :D

      Poista